Nieuws

Vrijdag 3 februari 2017


Amoa Azizi van de Snelle Loop is vandaag gedekt door Hanko vom Auenwald. Dit zullen de eerste pups van deze reu zijn.

 


Vrijdag 27 juni 2014

Naar de dierenarts geweest voor de enting. Ze vonden het niet erg om in de auto te zitten.

Donderdag 26 juni 2014

Voor het eerst een poosje in de ren buiten (zie foto album). Er werd gerend, gegraven, gespeeld en geslapen. Ze genoten ervan!

Maandag 23 juni 2014

Vandaag hebben we de werpkist uit het hokje gehaald en de ruimte vergroot. De hondjes leken door het dolle heen met deze ruimte. Voor de geborgenheid hebben we een bench geplaatst waar ze met z’n allen graag in liggen (zie foto album).

Zondag 22 juni 2014

De pups hebben vandaag heerlijk buiten gespeeld. Na een tijdje waren ze toch wel moe en kropen met z’n allen onder de tuinstoel om heerlijk te gaan slapen.

Vrijdag 13 juni 2014
4 weken oud, wat een schatjes. Zodra je binnen komt kijken ze op. Ze zijn erg gevoelig voor knuffelen En aanraken. Ze genieten hiervan!

Woensdag 11 juni 2014
De pups kregen vandaag voor eerste keer vlees in de vorm van kleine balletjes. Ze hoefden het niet te leren, ging vanzelf.

Dinsdag 10 juni 2014
Het nest vergroot. Ze genoten ervan. Ze renden dat het een lust was.

Maandag 9 juni 2014
Lekker weer; even naar buiten. Het was geweldig om te zien. Het enige nadeel was dat we ze ermee verwend hadden, want savonds was hun nestje echt te klein. Ze probeerden er steeds uit te klimmen, wat uiteindelijk óók lukte. Zie het resultaat (foto).

Zondag 8 juni 2014 
De pups pups zijn behoorlijk actief. Wij hebben speeltjes in het nest gelegd. Ze zochten er al meteen contact mee

Vrijdag 6 juni 2014
Vandaag zijn de pups precies 3 weken oud!

Donderdag 5 juni 2014
’s Nachts om 0.00 uur: Ze maken een wolfgeluid precies zoals hun vader. Vandaag de werpkist dicht gemaakt voor een ‘veilige’ nacht. het duurt niet lang of ze verlaten het nest. 

Dida ligt bijna de hele dag in haar bench, met de deur open. Het lijkt erop dat ze dicht bij haar kleinkinders wil zijn. 

Woensdag 4 juni 2014
De pups onderzoeken alles in de werpkist. Ook maken ze af en toe blafgeluiden. Ze kruipen over elkaar, pakken elkaar bij de bek en kruipen en lopen totdat ze moe zijn. Dan gaan ze lekker tegen elkaar liggen.

Vrijdag 23 mei 2014
De pups zijn vandaag alweer een week oud! Wat zijn ze lief!

Woensdag 21 mei 2014
We zijn namen aan het bedenken die beginnen met de letter C, omdat dit ons C-nest is voor het stamboek. 

Maandag 19 mei 2014
De pups groeien als kool. Ze slapen en drinken veel. Ze zijn allemaal al meer dan 150 gram aangekomen. 

Zaterdag 17 mei 2014
De pups maken het goed. Moa wil het liefst de hele dag in het nest bij haar pups blijven. Als ze even naar buiten moet voor haar behoeften wil ze meteen weer terug naar de pups. 

Vrijdag 16 mei 2014
Moa blijft onrustig en rond het middaguur verliest ze vruchtwater. Binnen een half uur wordt de eerste puppy (een teefje) geboren met een geboortegewicht van 428 gram. Binnen een tijd van 1,5 uur zijn de andere vier pups ook geboren, met ongeveer dezelfde gewichten en van dezelfde geslachten. Dit zijn allemaal reutjes. De pups waren meteen actief en gingen meteen drinken. 

Donderdag 15 mei 2014
Moa vertoont nestelgedrag en ze wil steeds naar buiten om onder de struiken een kuil te graven.  

______________________________________________________________________________________________________________________

Donderdag 26 december 2013

Wij wensen alle Heidewachtelliefhebbers prettige kerstdagen en alle goede voor het nieuw jaar.

Donderdag 14 maart 2013
De puppy’s zijn vandaag 7 weken oud. Vanwege het weer kunnen ze niet naar buiten, maar ze maken nu iedere dag even gebruik van de gang. Dus toch even flink ravotten.

Zondag 10 maart 2013
Vandaag hebben we het hokje vergroot. Na zaterdag, en alle aandacht, was het hokje toch echt te klein! Om ze een beetje veiligheid te geven, hebben we de bench erin gezet. Hier werd meteen gebruik van gemaakt; ze vinden het erg fijn. Ze liggen er ook regelmatig met z’n allen in.

Vrijdag 8 maart 2013
De pups hebben vandaag voor het eerst brokjes gegeten. Dit ging erg goed, al gaat hun voorkeur uit naar vlees.

Dinsdag 5 maart 2013
Het was vandaag een heerlijke en zonnige lentedag! Tijd voor de pups om even een kijkje te nemen buiten. Ze vonden het geweldig.
Lekker rennen, stoeien en spelen in de zon.

Zondag 3 maart 2013
Af en toe mogen de pups apart even een rondje in de keuken maken. Het lijken wel konijntjes, zo huppelen ze in het rond. 
Het is prachtig om te zien; puur genieten! 

Vrijdag 1 maart 2013
De vleesballetjes gaan erg goed. Vanaf vandaag krijgen de pups een papje van vlees. Dit mogen ze zelf eten. 
Het ging erin als pap:)! 

Zondag 24 februari 2013
Jawel hoor, ze weten hoe het moet! De rand is niet meer hoog genoeg. We kwamen in de pups in de gang al tegen. 
Dus…….de speelruimte uitgebreid. Ze vonden het geweldig; ruimte om te stoeien!

Donderdag 21 februari 2013
De puppy’s zijn vandaag precies een maand oud. Nog even en de werpkist wordt te klein. 

Maandag 18 februari 2013
Het nest wordt te klein. De pups proberen steeds over de rand te klimmen. Af en toe lukt dit ook.

Zondag 17 februari 2013
Vanavond kregen de pups voor de eerste keer vast voedsel. Kleine balletjes, die ze zo van de vingers slurpten. Ze vonden het heerlijk! Het was prachtig om te zien.

Zaterdag 16 februari 2013
We hebben de namen voor de pups.
Puppy blauw: Bandit Boy van de Snelle Loop
Puppy groen: Baron Brufus van de Snelle Loop
Puppy aqua: Babayaro van de Snelle Loop
Puppy oranje: Bea Bonaparte van de Snelle Loop
Puppy rose: Briljant Bliss van de Snelle Loop
Puppy geel: Boula Boula van de Snelle Loop 

Zaterdag 9 februari 2013
Vandaag konden de aanstaande baasjes naar de pups komen kijken. We hebben met z’n allen erg genoten van deze dag. Dankjewel daarvoor allemaal!

Donderdag 7 februari 2013
De pups zijn vandaag veertien dagen oud. Ze lopen…ze zien en ze zijn erg actief!
Vandaag ben ik even met Dida wezen wandelen. Thuis gearriveerd hoorde ze bij binnenkomst dat haar pups onrustig waren. Ze wist niet hoe snel ze naar haar pups kon komen. Toen eerst nog haar pootjes afgedroogd moesten worden, begon ze te piepen…het duurde haar te lang! 

Woensdag 6 februari 2013
Vandaag hebben alle puppy’s hun ogen open. Ze beginnen nu ook rond te lopen in de werpkist. De gewichten van de puppy’s liggen nu al allemaal boven de 1000 gram, dat is al ruim een verdubbeling van hun geboortegewicht. Dida verlaat nu al regelmatig haar nest om iets voor haar zelf te doen of om ons te komen begroeten.

Woensdag 30 januari 2013
Dida komt soms al even uit haar nest. De puppy’s slapen nog veel en drinken erg goed. Ze groeien als kool.

Zondag 27 januari 2013
Allereerst bedankt voor alle leuke reacties!
Het gaat hier lekker. De puppy’s drinken goed en zijn allemaal flink boven hun geboortgewicht. Het is een lust om ze bij Dida te zien liggen.

Vrijdag 25 januari 2013
Het gaat erg goed met Dida en haar pups. De foto’s volgen zo snel mogelijk.

Donderdag 24 januari 2013
Dida is vandaag trotse moeder geworden van 6 pups: 3 reutjes en 3 teefjes. Ze beschermt haar pups erg goed en is er heel lief voor.

Zondag 20 januari 2013
Gisteren hebben we de kraamkamer voor Dida in orde gemaakt. Ze vindt het al leuk om in de werpkist te liggen. We verwachten dat deze week de puppy’s geboren worden. Jullie kunnen het op de site volgen. Voor degene die zich via het formulier op de site hebben aangemeld: Iedereen krijgt van ons nog bericht. We hebben het erg druk gehad en hebben hier nog geen tijd voor gehad. 

Dinsdag 25 December

Dida is op dinsdag 20-11-2012 gedekt door Aron van Panckaras. 18-12-2012 hebben bij de dierenarts een echo laten maken en deze heeft ons bevestigd dat Dida dragend is. Wij verwachten het B-nest ongeveer op 23 januari 2013.

Donderdag 18 oktober
Dida en Amoa zijn bij de oogarts geweest. Hun ogen zijn weer vrij.

Dinsdag 24 mei
Het is al even geleden dat we de site hebben ge-update. Van de puppy’s van Dida komen er elke week drie bij Judith op de puppycurcus. Van de andere puppy’s hebben we ook vernomen dat ze allemaal op puppycurcus zitten. Afgelopen zondag was de clubmatch van de heidewachtelvereniging in Hoederloo. Hier hebben twee puppy’s van Dida aan deelgenomen. Amelis Azies oftewel Thies is verkozen als beste babypup, op de voet gevolgd door Amoa die tweede werd bij de teven. Op de dag zelf waren ook Amadeus (Amos) en Aila Amore (Aida) aanwezig. Het was een beeldig gezicht om de broertjes en zusjes weer met elkaar te zien spelen. Tijdens de lunchpauze was er een junior handling waar kinderen de gelegenheid kregen om de vaardigheden met hun hond te tonen. Jordy Suylen deed dit met Aida en eindigde op een tweede plaats. Zijn zusje Themie deed ook mee met Amoa. Ze deed het verassend goed, want de puppy was haar toch vreemd.

Woensdag 9 maart
Vandaag is de laatste puppy naar zijn baasje gegaan. Voor Dida en voor ons is het fijn dat er nog een puppy bij ons blijft, het zou anders ook wel erg rustig worden.
Onder het kopje ‘nest’ kunnen jullie vinden hoe de nieuwe baasjes de pups genoemd hebben. Wij wensen hun veel plezier, succes en geluk met hun nieuwe aanwinst!!

Donderdag 3 maart
De pups zijn al verschillende keren buiten geweest. Ze waren zeer actief. Ze proefden van de buitenlucht en ze waren niet meer te houden. Lopen, draaien, gras eten, zand eten; alles was nieuw en uitdagend. Erg leuk om te zien! Nu ze buiten zijn geweest is de binnenruimte te klein. Ze piepen en springen om zo uit hun nest gepakt te worden.

Maandag 28 februari
Vandaag hebben we de werpkist uit de ruimte gehaald. De pups hebben nu nog meer ruimte om te spelen.

Woensdag 16 februari
Vandaag hebben alle puppy’s een chip gekregen. De namen zijn nu aan het chipnummer gekoppeld en zijn nu bij de Raad van Beheer vastgelegd.
De puppy’s groeien voortreffelijk. Ze stoeien, ze slapen of willen geknuffeld worden.

Dinsdag 8 februari
Zodra je binnenkomt en wat geluid maakt hangen de puppy’s al op de rand van de werpkist. Ze eten erg goed en ze zoeken duidelijk contact met ons. Dida ligt niet zo veel meer bij de puppy’s.
De puppy’s vermaken zich met de speeltjes (die in de werpkist liggen) en met elkaar.

Dinsdag 1 februari
Vandaag hebben de pups voor de eerste keer kleine balletjes vlees gegeten. Ze vonden het hartstikke lekker. Ze aten onze vingers er bijna bij op.

Maandag 31 januari
De laatste dagen hebben Dida en haar pups veel bezoek gehad.Dida vindt het allemaal best  en geniet van alle aandacht.Ook de nieuwe baasjes hebben flink genoten en konden bijna geen afscheid nemen.

Dinsdag 25 januari
Vandaag zijn de nageltjes geknipt door Judith en Gerard.Dida ging weer uit haar dak bij het zien van “haar familie”.

Maandag 24 januari
De pups zijn erg aktief.We hebben de werpnest al met een schotje verhoogd zodat ze er niet uit kunnen springen.

Zondag 23 januari
Vandaag heeft de eerste puppy zijn oogjes een beetje geopend.Ook beginnen de puppy’s steeds meer te bewegen en het lijkt erop dat ze bijna gaan lopen.

Donderdag 20 januari
De dierenarts is vandaag op bezoek geweest en heeft alle puppy’s bekeken, evenals de moeder.” Echt Hollands glorie, kerngezond”: zei hij.
Vanavond kwamen Sara en Teun op bezoek om de halsjes van de pupppy’s op te meten. Zij zijn druk bezig om nieuwe halsbandjes te vingerhaken.

Woensdag 19 januari
Er staan nieuwe foto’s van de pups in het foto album bij nest.  

Dinsdag 18 januari
Wat een toeval!
Tussen zondagavond en dinsdagmiddag zijn alle pups 80 gram zwaarder geworden. De zwaarste is nu al over de 800 gram. Als ze bij Dida drinken zie je alle staartjes van de pups bewegen en hoor je ze gulzig slikken. Daarna hebben ze weer tijd om lekker te slapen. Dit zorgt ervoor dat Dida even bij kan komen van haar drukke moederrol.

Zondag 16 januari
Vanmorgen ben ik voor het eerst eventjes met Dida achter de boerderij over het bouwland gelopen. Halverwege bleef Dida plotseling staan. Ik zag niets op het kale bouwland, maar ik dacht, ik loop er toch maar even naar toe. En ja hoor…ongeveer 25 meter verderop vliegt er een slag van 8 patrijzen weg. Dit is echt genieten!

Zaterdag 15 januari
Vannacht is een puppy van Dida dood gegaan. Het teefje woog erg weinig bij de geboorte. We hebben haar regelmatig wat extra voeding bij gegeven, maar helaas mocht het niet baten. Zo zie je maar weer dat de wet van de natuur toch het sterkst is. De andere zes pups groeien als kool en liggen vaak aan de speen van Dida te slapen. Heel lief om te zien! 

Dinsdag 11 januari
Dida is voor de eerste keer moeder geworden!
De bevalling is gistermiddag om 15.00u begonnen en voorspoedig verlopen, mede dankzij Judith, het baasje van Dida’s moeder Nina.
In totaal zijn er 7 pups geboren; 4 reutjes en 3 teefjes.
Dida is erg zorgzaam voor de pups. De enige plek waar ze nu dan ook wil zijn, is bij haar kroost.

Zaterdag 8 januari
Dida maakt het wel spannend voor ons. Ze draagt haar tijd goed uit. De puppy’s zijn behoorlijk actief, je ziet Dida’s buik regelmatig flink bewegen. Maar Dida gedraagt zich voortreffelijk. Ze eet goed, rust veel en gaat nog elke dag een stuk mee wandelen.

Vrijdag 7 januari
Dida is vanmiddag nog mee gaan wandelen maar dit wordt steeds rustiger, Maar ja wat wil je ook met zon buik.

Maandag 3 januari
Na deze drukke feestdagen is Dida vandaag toch nog een uur mee gaan wandelen. Het lijkt erop dat het niet lang meer zal duren tot dat ze haar jongen werpt.

Zaterdag 1 januari
De kraamkamer van Dida is nu helemaal gereed (zie bijgevoegde foto’s). Ze ligt nu al regelmatig is haar werpkist waar ze het al aardig naar haar zin heeft. Het wachten nu is op het grote moment.

Zondag 26 december
Dida haar eetlust wordt steeds minder en vlees vindt ze het lekkerste.Ook tijdens het wandelen vindt ze het geweldig om te rollen in de sneeuwhopen. Haar buik zie je met de dag ronder worden.

Maandag 20 december
Dida heeft sinds deze week haar eigen hoekje gekregen. Om zeker te weten dat de ruimte groot genoeg zou zijn, hebben we voor Dida een bestaande ruimte vergroot. Foto’s volgen spoedig.

Donderdag 9 december
Dida is door de dierenarts dragend verklaard.

Maandag 6 december
Algemene site opdate. Nog 2 dagen tot bevestiging. 

Donderdag 2 december
Waarschijnlijk is dida dragend. Definitieve uitslag zal donderdag 9 december door de dierenarts bevestigd worden.